Kull 13 - planerad 2024

Nu har jag spännande planer på gång efter ett par års valp-uppehåll!

 Vimsa (Arbetsviljans Ängshumla) planerar jag att para med Loke (West Coast Tollers Poseidon) i mars 2024. Jag förväntar mig valpar som har mycket energi och arbetslust, och därför vänder jag mig endast till personer som vill ha en aktiv tränings- och tävlingskompis, inga valpar säljs som rena sällskaps- och promenadhundar.

Preliminärt HD-index: 107
Inavelsgrad: 0,4 %

"Loke"
LD STARTKLASS NORD VCH NO VCH SE VCH DK VCH RLD N
West Coast Tollers Poseidon

e. SE VCH Andjaktens Marques De Murrieta 
u. SE VCH LPI West Coast Tollers Loca

 

"Vimsa"
J Arbetsviljans Ängshumla

e. RLD N RLD F Tollarbos Tikkande Love Lik Tiro
u. SE LCH J Arbetsviljans Vaniljhjärta

 Loke_sandra_1_quad   k12_Vimsa_2023_quad

HD A, ED 0
ögonlysning 
ua (2024-01-09)
prcd-PRA: Normal
DE: Normal 

SKK Avelsdata

 

HD B, ED 0
ögonlysning ua (2023-12-21)
prcd-PRA: Normal
DE: Normal
CLAM: N/N

SKK Avelsdata


 Loke (West Coast Tollers Poseidon):

Loke är väldigt stabil och trevlig hane som har ett mycket fint hundspråk. Loke är väldigt social och älskar allt han får prova på. Han apporterar vilt när han får chansen, men han är inte startad på prov. Loke har tävlat en hel del i viltspår (NORD VCH), men även lydnad (LD STARTKLASS) och rallylydnad (RLD N). På utställning var han ett Cert och ett V-CACIB. Loke har en fin exteriör som jag tror matchar Vimsas lite mindre storlek. Loke har genomfört BPH. Loke är HD A, ED 0, prcd-PRA Normal, DE Normal.

Loke är en mogen hane som har avkommor sedan tidigare (5 kullar) som är utvärderade hälsomässigt, mentalt och arbetsmässigt. Jag har haft kontakt med hans ägare, uppfödare och uppfödarna tills hans avkommor och har en bra bild över vad han har nedärvt. Han har lämnat bra HD och ED. Hans avkommor är härliga träningshundar med bra tryck i arbete. Han har avkommor som tävlat SM i Nosework, flera har startat tollingjaktprov med fina resultat, hans barnbarn blev juniortollarmästare 2023. Många har fina viltspårsmeriter, bla en som är NORD VCH, flera tävlar även lydnad och bruks framgångsrikt. Han har en dotter som är specialsökhund, narcotic detection dog, och jobbar som tjänstehund hos Securitas.

Lokes mamma Loca har 1 nkl TJP, LPI och är SE VCH. Lokes pappa Teddy är SE VCH. Farfar och farmor är SE U(u)CH och DK UCH. Morfar och mormor är SE VCH. 

   Vimsa (Arbetsviljans Ängshumla):

Vimsa är min yngsta tik och hon har utvecklats fint till en härlig träningskompis. Hon är främst tränad inför start på jaktprov och under 2023 fick hon två excellent i NKL TJP, men vi tränar även en del lydnad och hoppas komma ut och tävla lite mer även där framöver, hittills har hon uppflyttande resultat i startklassen. Vimsa har ett stort viltintresse, är viltspontan och har ett väldigt fint grepp. Hon har fått Cert och blivit BIM på utställning. Vimsa är HD B, ED 0, prcd-PRA Normal, DE Normal.

Vimsa är en mycket social och lekfull tik av den något mindre storleken. Hon älskar att träna och har en väldigt härlig inställning till allt. Vimsa och hennes syskon är ett gäng arbetsglada hundar med stort viltintresse, de tre som hittills startat på tollingjaktprov har alla excellent i nkl. En bror har tävlat bruks och lydnad med fina resultat. En annan bror tävlar Nosework och har fått NW 1 och NW 2. Alla syskon är friröntgade på HD och ED.

I Vimsas släkt finns det många högt meriterade arbetshundar, mamma Inez är SE LCH och har tävlat i Lydnads SM 2022 och 2023 samt har excellent i nkl TJP. Flera av Inez syskon startar på tollingjaktprov och i lydnadsprov. Pappa Love tävlar rallylydand. Farfar Tiro startar i elit TJP, farmor Tikka har excellent i elit TJP, morfar Mika är SE J(t)CH och utställningschampion i Tyskland, mormor Vessla är SE J(t)CH, SE UCH och SE RALLYCH.


Loke:
Loke_4   Loke_2   Loke_pippi_1   Loke_pippi_3   Loke_1   Loke_sandra_2

  Vimsa:
 Vimsa_2022_stand   Vimsa_2022_sitt   Vimsa_TJP_TS_2022   Vimsa_2022_and_quad   Vimsa_2022_dec   Vimsa_TJP_TS_2022_2